Ambachtelijk ijs

Ijs bereiden is een kunst. En soms ook een ambacht. In mijn geval zeker. Ik maak ijs op de manier van vroeger. Zonder machines, zonder kunstmatige aromaten of bewaarmiddelen. Met vers gekookte room
die ik een nacht laat “rijpen” alvorens die tot roomijs gedraaid wordt.  Alleen in die laatste fase komt er een machine, een ijsturbine aan te pas. Het resultaat is:

overheerlijk ambachtelijk roomijs.
Puur natuur! Lekkerder vind je niet.

VERSCHILLENDE SMAKEN

Vanaf augustus 2020 ga ik op pad met mijn bakfiets. Op straat en aan de schoolpoorten zal je telkens uit
vier smaken kunnen kiezen. Komt het water je al in de mond?

Als je roomijs of sorbet bij mij bestelt, kan je bijna elke smaak kiezen die je maar wil. Chocolade,
speculaas, meloen of banaan. Stracciatella, aardbei, kokos, pistache, mokka….
Chemische toevoegingen komen er bij Lentilou niet aan te pas, maar elke natùùrlijke smaak die bestaat,
maak ik speciaal voor jou!

Het enige wat je moet doen, is één dag geduld oefenen. Want ik maak het ijs helemaal vers en
ambachtelijk. Na 24u is het roomijs klaar en op zijn best.

Enkele voorbeelden van onze recente creaties